El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Recursos acadèmics

Revistes

Medium

Fayard - ad.rem (Association pour le Développement de la Recherche en Médiologie). - FR

Especialitzada en els processos de transmissió cultural. Dóna accés als sumaris i resums dels números de l'edició impresa.

Migraciones

Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones. Universidad Pontificia de Comillas - ESP

Migraciones és la primera revista especialitzada d'investigació que es publica a Espanya sobre la temàtica de la migració. El Consell de Redacció l'integren professors de la Universidad Pontifícia Comillas i d'altres universitats espanyoles, coneguts per la seva rellevància científica i aportacions a organismes nacionals, internacionals.

Mosaic. Comunicación interactiva y tecnología multimedia

Universitat Oberta de Catalunya (UOC) - CAT

La revista fixa la seva atenció en la tecnologia digital multimèdia: conceptes, eines, aplicacions, cultura, processos de creació i producció de continguts. També s'interessa en les noves formes de comunicació: publicitat i màrqueting digital, comerç electrònic, cercadors i directoris i tot allò relacionat amb la interactivitat a Internet.

Negotium. Revista de Ciencias Gerenciales

Universidad del Zulia (Venezuela) - ESP

Revista online que publica articles inèdits, estudis, ressenyes, y documents relacionats amb les ciències gerencials amb especial interés pels temes de desenvolupament de negocis.

Neo. La Mercadotecnia de los negocios

Bouleau Comunicaciones S.A. de C.V. - MEX

Revista digital de Marketing i negocis.

New media and society

University of Nijmegen (The Netherlands) - University of Illinois (Chicago) - NEED

Revista especialitzada en l'impacte de les noves tecnologies a la societat des d'un punt de vista interdisciplinar i combinant els estudis teòrics i empírics. Permet consultar articles complets.

Nieman Reports Magazine

Nieman Foundation for Journalism (Harvard University) - ENG

La publicació, creada el 1957, és un vehicle d'expressió de les experiències de periodistes en cobrir esdeveniments en reflexionar sobre assumptes comuns de l'ofici. En els seus articles, els periodistes comparteixen punts de vista i aprenentatges amb companys d'altres països.

Nigeria Media Monitor

Independent Journalism Centre (IJC) - NIG

Publicació sobre notícies procedents dels mitjans nigerians, promoguda per l'Independent Journalism Centre, una organització sense ànim de lucre establerta a Lagos, Nigèria.

Nordic and Baltic Journal of Information and Communication Technologies - nb!ict

Center for Information and Communication Technologies IMM, Technical University of Denmark - DEN

Publicació interdisciplinària enfocada en la interrelació entre els avenços tecnològics en l'àmbit de la comunicació i la informació i el desenvolupament econòmic, polític i social.

Nordicom Review

NORDICOM (Nordic Information Centre for Media and Communication Research); Göteborg Univeristy. - SWE

Recull articles complets sobre investigacions dels Països Nòrdics amb l'objectiu de reflectir la varietat de cultures en el camp de la Comunicació i facilitar el diàleg entre elles.

Noticias de la comunicación

Noticias de la Comunicación S.A - ESP

Publicació sobre empreses i mitjans de comunicació a Espanya. La versió electrònica només inclou resums de textos publicats a l'edició impresa.

Noticias Intercom

Grupo Intercom - ESP

Revista digital d'Internet, Informàtica i Telecomunicacions.

Obra digital (OD)

Universitat de Vic - CAT

Obra digital (OD) con ISBN 2014-5039 es una revista internacional de acceso abierto con un sistema de revisión anónima por pares. OD está interesada en la Investigación de la Comunicación y áreas relacionadas, no solo desde una perspectiva teorica y práctica de la Comunicación digital, también en tendencias, nuevos desarrollos, comunicación y educación, diseño, marketing y publicidad digital, comunicación móvil y videojuegos. Recibe colaboraciones enviadas por profesores, investigadores y académicos de instituciones en España y en el extranjero. OD se publica semestralmente en los meses de febrero y septiembre. Fué creada en 2011 con el soporte del grupo de Investigación Interacciones Digitales y el Departamento de Comunicación de la Universidad de Vic. Obra digital esta referenciada en ULRICH'S (Global Serials Directory), MIAR ( Information matrix for evaluating journals), DOAJ (Directory of Open Access Journals), RECOLECTA (Recolector de ciencia abierta), RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), DULCINEA, y en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya. Debido a que su primer número fué publicado recientemente la revista se encuentra actualmente en un proceso de indexación en diversas bases de datos de reconocimiento nacional e internacional. Obra Digital forma parte de la Red Iberoamericana de Revistas de Comunicación y Cultura (RIRCyC). El consejo consultor y el comite científico de OD esta compuesto por investigadores de diversas instituciones tanto nacionales como internacionales, así como expertos de diferentes lineas de investigación. Se publica en Español, Inglés y Portugués.

Observatorio (OBS*)

OberCom - PT

Revista sobre diferents àmbits de la comunicació tractats des de totes les disciplines.

Oficios terrestres

Facultad de Periodismo y Comunicación de la Universidad de La Plata - ESP

La facultat editora de la revista informa sobre els números publicats. No disposa de continguts en línia.

Online - Heidelberg Journal of Religions on the Internet

University of Heidelberg - DEN

Revista especialitzada en els víncles entre la religió i internet. Permet consultar índexs i articles en línia.

Online Journalism Review

Annenberg School for Communication, University of Southern California (USA) - USA

Publicació electrònica que cobreix els esdeveniments periodístics en tots els mitjans, especialment Internet.

Opinar

Organización de Periodistas en Internet (OPI). - ESP

La publicació es dirigeix a periodistes, hispanoparlants i usuaris d'Internet, amb el desig comú de dur a terme un paper actiu a la xarxa.

Organiza. Marketing estratégico y experimental

EdeCom21, S.L - CAT

La publicació, especialitzada en el màrqueting estratègic i below the line, es dirigeix a directors de Màrqueting i Comunicació Corporativa, a empreses especialitzades en l'organització d'esdeveniments i a proveïdors del sector.

Organiza. Marketing estratégico y experimental

EdeCom21, S.L - CAT

La publicació, especialitzada en el màrqueting estratègic i below the line, es dirigeix a directors de Màrqueting i Comunicació Corporativa, a empreses especialitzades en l'organització d'esdeveniments i a proveïdors del sector.

Palabra Clave

Facultad de Comunicación Social y Periodismo (Universidad de la Sabana) - COL

La revista publica treballs d'investigació i reflexió en els camps de la comunicació i el periodisme.

Papers: Revista de sociologia

Departament de Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona). - ESP

Publicació acadèmica oberta a especialistes de diferents països amb especial interès en els problemes socials de l'actualitat.

PCLA. Pensamento Comunicacional Latino-Americano

Càtedra Unesco de Comunicació de la Universidade Metodista de São Paulo - Asociación Latinoamericana de Investigadores de la Comunicación (ALAIC). - BRA

La revista pretén difondre el pensament produït per la Escola Latino-americana de Comunicação (ELACOM) en torn a la Comunicació com a àrea de coneixement.

Pensar la publicidad. Revista internacional de investigaciones publicitarias

Servicio de Publicaciones de la Universidad Complutense de Madrid - Secretariado de Publicaciones e Intercambio Cultural de la Universidad de Valladolid - ESP

L'objectiu de la revista és canalitzar i potenciar les investigacions empíriques i les anàlisis teòriques desenvolupades des de qualsevol enfocament disciplinar entorn als diferents aspectes que abraça el fenomen publicitari i aquelles altres activitats i processos íntimament relacionats.

Periodismo científico

Asociación Española de Periodismo Científico. - ESP

Publicació electrònica i en paper de l'Asociación Española de Periodismo Científico.

Peripheria. Revista d'investigació i formació en antropologia

Departament d'Antropologia Social i Cultural (Universitat Autònoma de Barcelona). - ESP

La publicació pretén exercir de canal difusor de la investigació desenvolupada per doctorands i grups d'investigació en antropologia.

Perspectiva Latinoamericana

Asociación Latinoamericana de Científicos Sociales (ASLCS) - ARG

L'objectiu principal és contribuir en la formació de científics socials llatinoamericans, promoure la investigació científica, difondre coneixement i informació científica, intentar revertir el flux d'informació Nord/Sud i escurçar la bretxa entre els dos pols.

Perspectivas del Mundo de la Comunicación

Facultad de Comunicación de la Universidad de Navarra. - ESP

Revista dirigida a profesionals de la comunicació que aboroda temes des de l'anàlisi polític fins a les noves tecnologies, passant per l'àmbit cinematogràfic, la ràdio digital, les polítiques de prgramació, la recessió publicitària, etc.

Political Communication

Taylor & Francis - USA

Journal interdisplinar l'objecte d'estudi del qual és la intersecció entre la Comunicació i la Política. La revista està oberta als diferents mètodes de recerca i punts de vista. La versió online permet consultar índexs i abstracts.

Politics and Culture

Amitava Kumar - USA

Una revista internacional de llibres dedicada a avaluar treballs importants del nostre temps.

Politika

Universidad del País Vasco - ESP

Pretén aprofundir en diferents aspectes de la societat internacional actual, sense perdre la vista la inevitable localització de moltes de les necessitats humanes.

Projections. The journal for Movies and Mind

Berghahn Journals, Ltd. - GB

La revista explora la forma com els avenços en la psicoanàlisi, la psicologia cognitiva i altres ciències relacionades amb l'estudi de la ment, ajuden a comprendre com el film facilita la recerca en aquest sentit. Projections també pretén establir diàleg entre les ciències i les humanitats.

Promo

Primedia Business Magazines and Media. - USA

Web d’aquesta revista adreçada a professionals del Marketing responsables del desenvolupament i implantació d’estratègies de marca a través de la promoció de vendes, la Publicitat, el Marketing directe, les relacions públiques o el patrocini.

Proposta de llistes de revistes en humanitats i ciències socials (llistes CARHUS)

Departament d'Universitats Recerca i Societat de la Informació (DURSI) de la Generalitat de Catalunya. - CAT

El Departament d'Universitats Recerca i Societat de la Informació (DURSI) ofereix un llistat de revistes dedicades a l'àmbit de la Comunicació i les seves subdisciplines. Es poden consultar alfabèticament i temàtica.

Psychology and Marketing

Wiley InterScience - ENG

Web de la publicació impresa que ofereix articles dedicats a l'aplicació de les teories i tècniques psicològiques al Marketing. Permet consultar índexs i abstracts.

Public Opinion Quarterly

American Association of Public Opinion Research - University of Chicago Press - UK

Ofereix articles d'investigacions sobre Opinió i Comunicació així com aportacions metodològiques (enquestes, qüestionaris etc.).

Pulso del periodismo

Centro Internacional de Prensa, Escuela de Periodismo y Medios de Comunicación de la Universidad Internacional de La Florida (Estados Unidos). - USA

Publicació dirigida als mitjans de premsa llatinoamericans i als executius i periodistes que hi treballen.

Quaderns del CAC

Consell de l'Audiovisual de Catalunya - CAT

La revista pretén reflectir i debatre des de Catalunya els grans temes de la Comunicació i la cultura audiovisuals. Ofereix els articles en PDF.

Data límit per a l'enviament de material: 01/07/2011

Quark: Ciencia, Medicina, Comunicación y Cultura

Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona. - CAT

Es dirigeix tant a professionals com al públic en general interessat per la interacció entre Ciència, Medicina, Cultura i Comunicació.

Qüestiones publicitarias

Facultad de Comunicación (Universidad de Sevilla) - ESP

Revista especialitzada en comunicació i publicitat.

Questions de communication

Presses Universitaires de Nancy - FR

La revista obre debat sobre els conceptes i la metodologia emprades en la investigació en informació i comunicació.

Quill Online

Society of Professional Journalists - USA

Pretén ser un referent per a periodistes, estudiants i educadors en l'àmbit del Periodisme.

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert)

Consorci de Bibilioteques Universitàries de Catalunya (CBUC). - ESP

Dipòsit des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

Rastros

Necom - (Núcleo de Estudos em Comunicação) do Instituto Superior e Centro Educacional Luterano Bom Jesus/IELUSC - POR

El propòsit de la revista és la divulgació d'idees sobre el camp de la comunicació propiciant el debat acadèmic.

Razón y Palabra

Proyecto Internet del ITESM Campus Estado de México. - MEX

La missió de la revista és produir un apropament entre la comunitat d'estudiosos de les ciències de la Comunicació per contribuir a extendre els seus horitzons reflexius.

Data límit per a l'enviament de material: 10/04/2011

Red Iberoamericana de Revistas de comunicación y cultura

FELAFACS - ARG

Relació de les publicacions que integren aquesta xarxa, accessible a través de la pàgina web de Felafacs (Federación Latinoamericana de Facultades de Comunicación Social).

Redes.Com

Núcleo Multimedia e Internet de la Universidad de Brasilia y el Grupo Interdisciplinario de Estudios en Comunicación, Política y Cambio Social (COMPOLITICAS) de la Junta de Andalucía - ESP

REDES.COM es una revista científica internacional editada por el Núcleo Multimedia e Internet de la Universidad de Brasilia y el Grupo Interdisciplinario de Estudios en Comunicación, Política y Cambio Social (COMPOLITICAS) de la Junta de Andalucía, creada para aportar a la comunidad académica y a los profesionales de la comunicación nuevos conocimientos y herramientas analíticas para el estudio y transformación del sistema informativo, desde principios filosóficos y culturales que contribuyan a la socialización colectiva de los medios, tecnologías y procesos de información y comunicación públicos. La edición digital de la Revista de Estudios para el Desarrollo Social de la Comunicación pretende, en este empeño, contribuir semestralmente a desarrollar un productivo espacio de diálogo cultural y un intercambio de ideas que permita la construcción de una cultura académica basada en el “lenguaje de los vínculos”, articulando el pensamiento crítico latinoamericano en espacios de referencia supranacional, como la Unión Latina de Economía Política de la Información, la Comunicación y la Cultura (ULEPICC), REDECOM o CLACSO. La apuesta por una visión progresista y emancipadora de la comunicación, y el compromiso intelectual de la teoría con las necesidades de la producción social de la comunicación como cooperación democrática y constructiva, constituyen pues las principales señas de identidad de REDES.COM, y definen la filosofía y la línea editorial.

Research Issues in Art, Design and Media

Research Training Initiative (Birmingham Institute of Art and Design) - ENG

Publicació en línia especialitzada en els mètodes de recerca en art, disseny i mitjans de comunicació.

Reseaux

Centre National d'Études des Télécommunications (París) - FR

Web de la publicació impresa dedicada a les relaciona entre Tècnica, Comunicació i Societat. Accessibles en línia íntegrament els números 49 a 91 (1991-1998).

Revista Alambre: Comunicación, información y cultura

Aníbal Ford - ARG

Publicació electrònica, disponible a Internet des de març del 2008 i que té com a objetiu fomentar la intercomunicació a l'Amèrica Latina.