El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Entre selfies i whatsapps. Oportunitats i riscos per a la infància i l'adolescència connectada

03/2018

Leticia Porto Pedrosa (Universitat Rey Juan Carlos) ressenya el llibre: Jiménez, Estefania; Garmendia, Maialen i Casado, Miguel Ángel (coords.) (2018). Entre selfies y whatsapps. Oportunidades y riesgos para la infancia y la adolescencia conectada, Editorial Gedisa, Barcelona, pp.317, ISBN 978-84-16919-87-1.

  Empreses, universitats i l’administració catalana aposten per la innovació social i l’R+D+I col·laboratiu

03/2018

Per: Núria Reguero (InCom-UAB)

  Publicitat i infància: Com fomentar una imatge corporal saludable?

02/2018

Per Redacción: OCC InCom-UAB Els trastorns de la conducta alimentària són la tercera malaltia crònica més habitual entre els adolescents: afecten a un 6% de la població adolescent femenina i un 11% més està en risc de patir-ne. Als 6 anys els nens i les nens ja han creat una imatge corporal i coneixen si és socialment ben acceptada o no i als 9 anys ja inicien conductes de risc relacionades amb l’alimentació i el cos. Aquestes dades preocupants s’han presentat a la Jornada Publicidad e Imagen Corporal. Mi Cuerpo, ¿Me gusta?, celebrada a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el 6 de febrer de 2018, amb la finalitat de debatre quina influència tenen els mitjans, especialment la publicitat, en la construcció de la imatge corporal a la infància.

  Relats sobre (i des de) la prostitució. Asimetries en la llibertat d’expressió i el debat públic

01/2018

Núria Reguero (InCom-UAB) ressenya el llibre de Natália Ledur Alles (2017): “Prostitución y discurso mediático. ¿Dónde están las protagonistas?”, Barcelona: Editorial UOC/InCom-UAB

  Àfrica i els mitjans de comunicació occidentals

01/18

Autora: Verónica I. Basquens (Estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona) El Grup de Treball sobre Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar un debat sobre Àfrica en els mitjans de comunicació el 12 de desembre de 2017 al centre de Barcelona, a la seu del Col·legi. Aquest ha sigut l'últim acte d'un cicle de debats titulat “Àfrica, tan a prop i tan desconeguda”.