El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Magí Camps: “Els canvis en la llengua són molt lents i s’haurien de fer amb menys complexos, sense por”

06/2018

Per Marta Civil i Serra (InCom-UAB) / Fotografies: Kim Manresa (cedides)

  Les xarxes socials, potents predictors del comportament social

05/2018

“Electoral and Public Opinion Predictions with Social Media Data” va ser el títol de la conferència impartida pel professor del Departament de Mitjans i Comunicació de la City University de Hong Kong (Xina) Marko M. Skoric. Aquest acte sobre l’ús dels nous mitjans per predir els comportaments socials va tenir lloc el passat 22 de maig a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser organitzat pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat.

  El IV Simposi sobre la Llibertat de Premsa es va centrar en el periodisme responsable

05/2018

Per Redacció OCC InCom-UAB La llibertat de premsa i el periodisme responsable han estat els eixos centrals del programa del IV Simposi sobre la Llibertat de Premsa, celebrat els dies 2 i 3 de maig a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. Les ponències han convidat a reflexionar sobre el tractament informatiu davant la diversitat (LGBTI, immigració, religions) i les víctimes (tragèdies, violència de gènere, infància), a més de la responsabilitat del periodista davant el conflicte. Noms destacats de la comunicació i la universitat han compartit els seus coneixements i recomanacions en aquesta quarta edició del Simposi que organitzen la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Universitat de Lleida.

  Una anàlisi dels Jocs Olímpics com a esdeveniment global: cap a la convivència dels mitjans amb les xarxes socials

04/2018

Marta Civil i Serra (InCom-UAB) ressenya el llibre d’Emilio Fernández Peña Juegos Olímpicos, televisión y redes sociales (Barcelona: Editorial UOC, col•lecció Manuales (Comunicación), maig de 2016).

  Dones i periodisme esportiu, altre espai de lluita

03/2018

Redacció OCC InCom-UAB   La Secretaria General de l’Esport i l’Institut Català de les Dones, amb la col·laboració del Consell de l’Audiovisual a Catalunya, va organitzar una jornada amb el títol Les dones periodistes en la comunicació esportiva el 19 de març de 2018 al Museu Colet (Barcelona). Després de la presentació de l’Informe sobre la presència de dones en la informació i la programació esportiva de TV3 i Esport 3 a càrrec de Carme Figueras (CAC), Imma Pedemonte (TV3), Ruth Gumbau (La Xarxa), Àngels Fàbregues (diari Sport), Cristina Cubero (diari Mundo Deportivo), Marta Cabré (diari L’Esportiu) i Gemma Montero (RAC 1) van debatre sobre la pràctica periodística esportiva a partir de les seves trajectòries professionals.